lørdag den 29. januar 2011

Efterlysning igen

Noget af det fantasktiske  der er ved at blogge, er at du kun behøver at komme med et lille hjælp, så er der straks nogen, der reagerer.
Så nu prøver jeg igen.
Jeg fik nemlig lige øje på et af mine gamle indlæg, hvor jeg viste et billede af en hæklebog min mor havde liggende.
Den har en masse gode opskrifter på alverdens hæklede mønstre.

Desværre er den forsvundet, og så slog det mig pludselig at jeg kunne sende en efterlysning ud til jer, for måske har I den selv, eller ved hvor den kan skaffes.



Jeg venter spændt!!

fredag den 28. januar 2011

Gået i barndom

Jeg er begyndt at lege med perler....
Grønlandsperler!
Jeg har nemlig længe været fascineret af nogle søde håndledsvarmere en kollega havde fået for flere år siden.
Lignende dukkede op på julemarkedet i Odense.
Og nu har jeg været på jagt.
Har søgt højt og lavt
og er endelig kommet i gang med et par til mig selv.

En proces der begyndte med en tegning


Indkøb af en nål med stort hoved


Udvælgelse af perler og trække dem på garnet


Øvelse i hvordan de strikkes med (på retsiden)

Og sådan ser de foreløbig ud ;.)



onsdag den 26. januar 2011

Jeg har en drøm....

Egentlig vil jeg ikke være politisk her på bloggen, og i efteråret droppede jeg et længere indlæg om alle de frustrationer der rammer os alle sammen på grund af den store krise vi er havnet i.

"Udkantsdanmark" er kommet endnu mere ud på kanten, og efterhånden er vi alle fyringstruede, og stort set ingen arbejdsplads går ram forbi.
Hvordan er vi kommet derud. Kan det skyldes de miliarder vi bruger på krige ude i verden???
Jeg trænger i den grad til nye politikere på regeringspladserne!!! Og selvom mange ikke mener der er nogen der har bedre løsninger, tror jeg nok der er nogen, der evner at tænke og handle mere menneskeligt, med værdier der omfatter omsorg for alle og ikke kun de rige..

Men i stedet for at være sur og frustreret fik jeg en tanke, da jeg lå til afspænding efter en god times yoga (hvor jeg ikke burde tænke, men slappe af....)

Jeg så et drømmescenarie for mig;

Jeg forestillede mig, at alle vores folkevalgte politikere skulle gå til fælles yoga, vel at mærke den rolige Hatha-yoga, hvor man bliver strakt og vredet, styrket og har mulighed for at lave øvelser der afværger vrede og aggressitioner, parøvelser hvor man på tværs af grupperinger støtter hinanden og hvor man ender i en afslappet tilstand, med mulighed for åbenbaringer....
Mindst en gang om ugen!

Så ville de måske tænke i ærlige løsninger, og mulighed for at holde fokus på at gavne alle, lytte til hinanden og tage ansvar for deres egne handlinger.

Der ville være mere åbne øjne for at Danmark ikke kun er København, men også Langeland, og Harboøre for lige at nævne et par steder.

Så ville alle vores penge blive brugt på, at skabe nye arbejdspladser med ordentlige forhold, og ikke død og ødelæggelse i krige vi aldrig kan vinde med våben.

Så ville de altid være ærlige, tale sandhed, komme med reelle forslag (og ikke luftkasteller som nedlæggelse af efterløn  - hørte et rigtig spændende P1 indlæg i radioen i morges på vej til arbejde - som understregede at der ikke kommer det antal i arbejde ssom Løkke siger, så længe, så længe vi har en arbejdsløshed på 160.000, og at det kun er valgflæsk....)

Så ville de ikke gå på kursus i, hvordan man snakker udenom, undgår at berøre sandheden, rakke ned på hinanden og finde på nye nedladende udtryk som man kan bruge som kasteskyts fra sin skyttegrav.
Den anden dag hørte vi pludselig både Karen Elleman og Lars "Uløkke" bruge et nyt udtryk, nemlig advarsel om, "at man ikke bare "rygmarvsmæssigt melder surt ud"..... 

Udtrykkene gjaldt oppositionens opråb mod konstateringen af, at ukrudtsmidlet "Round up", nu kan måles i vores grundvand!!!!!
Og det nye reformforslag om at efterlønsalderen skal sættes op, som "de venstreorienterede" kalder brutal. Jamen, pjat med os! Hvem vil ikke gerne arbejde til vi er næsten skinddøde.....

Nej, lad os få indført          


   LOVE - PEACE AND UNDERSTANDING



Fredelig aften til dig:-)

mandag den 24. januar 2011

Skydeskiver

Dette projekt har været længe under vejs, og ikke uden kriser på vejen...
Det er nemlig ikke helt nemt at hækle rundt uden enten at tage for lidt eller for meget ud. For mig....
Alligevel lykkedes det rimelig godt med forsiderne på mine to kommende puder, som jeg blev inspireret af, af D´jo hanne, som laver de skønneste ting!


Bagsiderne har drillet noget mere. Dem hæklede jeg ensfarvede. De bulede og passede ikke med forsiderne, selvom de i mål var lige store.
Lige inden jeg var klar til at trevle dem op og forsøge igen, fik jeg heldigvis snakket med min mor, som anbefalede at jeg afprøvede hendes geniale flamingoplade, for at prøve om de kunne strækkes ud og komme til at blive flade og passe i størrelsen, eller om de skullel hækles om....


Det virkede! Heldigvis!!
Hurraaaaaah.
Nu har de fundet deres plads i sofaen, og jeg er rigtig glad for dem!


fredag den 21. januar 2011

Lykkens pamfilius

Hvor heldig har man lov at være???
Jeg føler mig i hvert fald rigtig heldig for jeg har vundet to give-aways i går og i dag!!!!!

Den første er et strikkekit til et sjal i Kauni-garn fra Lones blog Lavendels
Det ser ud som lidt af en udfordring, men det bliver spændende at prøve!!

Den anden gevinst er en perlehøne fra Julies blog Muselberg


Jeg valgte hønen til højre!
Julie er blevet inspireret af disse søde billeder



En stor tak til jer begge!!! Jeg glæder mig meget til at modtage gaverne!

onsdag den 19. januar 2011

Stofposer med vindue

Der har været gang i symaskinen. Min datter rejser lige om lidt ud i verden med backpack. Hun bad mig sy nogle stofposer, hun kunne opbevare sine ting i, så hun kan overskue rygsækken.
"Tilfældigvis" havde jeg lige set disse skønne poser hos Vanflittig. Hun havde syet "vinduer" i og været så sød at lave en beskrivelse med fotos!


Mine kom til at se sådan ud, med Karens søde stofdesigns fra Stof og stil

mandag den 17. januar 2011

Lidt kongelig har man da lov til at føle sig....

Det er så yndigt, det lille tæppe de små kongelige bliver svøbt i, når de forlader hospitalet.


En tidligere kollega strikkede det til sit barnebarn for nogle år siden, og jeg har ærgret mig over at jeg ikke fik et kopi af opskriften. Jeg vidste dog at hun havde det fra Hjemmet. Og det er der stadig. Så nu kommer det på "ønskeprojektlisten"


Nogen gange går tingene rigtig hurtigt her i blogland, og jeg har lige modtaget et link til tæppet fra Jytte. Det er fra Familiejournalen, og vist lidt mere det, jeg drømmer om.... Tak Jytte for din hurtige respons og det gode tip!!


Du kan selv vælge:-)

lørdag den 15. januar 2011

Dramatik i luften...

I går blev en meget mærkelig dag!
 Kort før klokken 9, kom 2 betjente og bad os komme væk fra vores kontorer, da vores nabo, Naturgas Fyn havde fået en bombetrussel!
Det er meget underligt, når sådan en trussel lige pludselig griber ind i ens ellers trygge hverdag, og meget surrealistisk at forholde sig til.
Kunne vi regne med der var en bombe, og hvis der var, var vi så i sikkerhed på den modsatte siden af gangen, som vi var blevet rykket over i.
Jeg skyndte mig at gribe nogle få arbejdsting , som jeg kunne arbejde med, når jeg nu ikke havde adgang til en computer, og min taske. Fik ikke slukket computeren eller taget min frakke med....
Vi blev lidt overstadige, og prøve at grine lidt ad det hele. Hvis der var en bombe, kunne ham der havde truet med det i hvert fald ikke klokken, for den sprang ikke på det bebudede tidspunkt..

Jeg arbejder i den gule bygning og naturgas fyn er den brune i baggrunden. Jeg har kontor ud til deres side.

Kort efter kunne vi fra sidelinjen følge med i ankomsten af mere politi, ambulance, brandbiler og pressen.
Og vi kunne se bombepatruljen klæde sig om uden for vores vinduer. Så var der da lidt godt at kigge på; 3 betjente, der så rigtig sunde og naturlige ud..... i bar overkrop...Guf for en flok kvinder i deres bedste alder!


Vi blev til sidst beordret ned i den fjerneste ende af huset, den der er tættest på, på billedet, mens hundene skulle afsøge området.
Vi fik holdt en underlig afslutning for en kollega, som havde sidste arbejdsdag, og så kørte jeg hjem! Vi kunne alligevel ikke lave mere, og ingen vidste hvor lang tid der ville gå, før truslen kunne afblæses.
Da jeg kom hjem var jeg dødtræt. Følte mig nærmest helt "bombet"...
Jeg havde ikke helt troet på det, men inderst inde påvirkede det mig nok mere, end jeg havde regnet med, for hvis bomben havde været der og var sprunget, ved vi jo ikke hvad der ville være sket....

fredag den 14. januar 2011

Så kan der komme en festlig anledning...

Jeg har været i gang med symaskinen, og har fået produceret denne kjole fra Stof og Stil

På Amio fandt jeg matchende øreringe


og i julegave fik jeg denne kæde, som får det hele til at matche...


Nu mangler jeg bare en anledning... og måske et par stilletter (men det synes mine fødder ikke!)

torsdag den 13. januar 2011

Hjælp søges

Teknik er ikke min stærke side, og det link flere af jer har på jeres blog med :"You might also like"..., hvor der vises billeder fra tidligere indlæg, hvordan får jeg det.....????
Er der nogen der kan hjælpe?

onsdag den 12. januar 2011

Bolero

Denne her har faktisk været færdig længe. Og den blev lige så sød, som jeg havde regnet med.


Den er også fra bogen

tirsdag den 11. januar 2011

Skønne farver i en kold tid

Så blev det endelig færdigt - mit halstørklæde fra sidste år - og jeg er rigtig godt tilfreds, trods perioder hvor det bare lå i strikkekurven og jeg ikke lige var helt sikker på om det nu også var til mig, og jeg ikke lige kunne tage mig sammen til at gøre mere ved det..



Det er strikket i mosaikstrik, og opskriften er fra Tante Grøn, men findes også lignende på Garnstudio




mandag den 10. januar 2011

På strikkepindene

Jeg er i gang med denne trøje - trøjen til det hele


fra bogen

Har kun i det små, og for mange, mange år siden.... - ihvert fald havde jeg glemt hvordan man bruger en hjælpepind - ... strikket snoninger, men elsker den slags udfordringer, hvor et mønster ser totalt uforståeligt ud, og så knække koden....


søndag den 9. januar 2011

Jeg elsker et smukt pyntet bord, og glæder mig over at kunne pynte det lidt råt og med skønt service og bestik, og de håndbroderede servietter. Meget er arvet bl.a. fra min farmor og min mors gamle faster.


fredag den 7. januar 2011

Der kommer altid en mand og en maskine til...

Jeg var helt vild med de skønne kvinder "Venter på far" - kan du huske dem?
Og nu har jeg så fået en maskine til...
Den har været ønsket længe.
Det var især da Kitchenaid-maskinen blev populær, at drømmen blev vakt igen. men jeg syntes ikke lige jeg havde pengene til den - og var usikker på om den ville den blive udnyttet nok.

Til jul blev min mand og jeg enige om at give hinanden en køkkenmaskine i julegave, og søgte efter gode maskiner på nettet.
Jeg ville aldrig have drømt om at det skulle ende med en "Assistent"!
Havde aldrig hørt om den eller set den.
Men den var blandt topscorerne på nettet!

Og da jeg en weekend stod i min svigerindes køkken (hun arbejder med mad til dagligt) fik jeg øje på den....
Så jeg har nok set den før, men aldrig lagt mærke til den.
Men hvis hun har den, må den være god!


Så vi fik den... af mine forældre, som syntes vi skulle have en stor julegave i år :-) og fik den med alt muligt tilbehør!

Nu er det næsten en leg at bage, og hvad jeg ellers kan bruge den til.

Nu hælder jeg for eksempel alle ingredienserne til boller ned i maskinen, lader den knokle for mig, skruer "røredimsen" af og sætter medfølgende låg på til hævning. Dejen laver jeg på slump, men vigtigst er, at den skal være godt "klistret" og grov!


Så "klasker" jeg dejen på en bageplade med 2 skeer og vupti ( på wupti.com kan du forøvrigt se maskinen med tilbehør) har jeg lavet en bunke boller, uden næsten at have rørt en finger... og ihvertfald uden selv at blive snasket ind i fedtet dej....


Rigtig god weekend!
Jeg skal bruge min til at komme op i omdrejninger efter godt en uges influenza....

lørdag den 1. januar 2011

Rigtig glædeligt nytår til jer alle

og tusind tak for alle de skønne ideer I deler så rigeligt ud af!!

Jeg har en rigtig stille nytårsdag, a la Unikarina med søløvehoste, lidt feber, ømt skind og hovedpine, så det bliver en dag på sofaen, med nogle gode film... selv mit nye strikketøj må hvile i dag....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...