onsdag den 25. maj 2011

Spis sommeren...

Min mor pynter jævnligt salater med hjulkrone, og smukt ser det ud, men derfra og så til selv at huske det...
Jeg hørte et radioindlæg den anden dag, hvor "en mand" nævnte en del af de spiselige blomster.
Så her kommer billeder, som måske kan inspirere dig, og mig!

 bellis

 morgenfrue

mælkebøtte
 
ramsløg

syren
 
 stedmoder

 tallerkensmækker

viol
 
I min søgen efter billeder, faldt jeg over en rigtig fin blog; Jardarmama, med blandt andet urtevafler pyntet med violer og primula, og honning af violer.

tirsdag den 24. maj 2011

Sommer i min have

Nu er det endelig sommer i min have!
For mig er sommer blandt andet, at stille mine overvintrede krukker frem på terassen, bl.a. "Dronning Ingrid". De var desværre ikke kommet ind før det blev frost, så jeg måtte fluks ud og købe nye, da jeg endelig indså at der ikke var mere liv i dem. Og så skal de selvfølgelig være i min skønne zinkbalje!


Derudover sætter min liggestol prikken over i´et af nostalgi


samt et par stedmoderblomster


mandag den 23. maj 2011

Flere gratis glæder

Når vi går ture i forårsperioden, kommer jeg altid i tanke om, at jeg skal prøve at plukke brændenælder til at lave suppe af. Det er så sundt og udrensende. Og før i tiden købte jeg altid tørret brændenælde i "helsekosten" til the og som brændenældemel i brød.
Min datter påstår at jeg siger det hvert eneste år, men aldrig gør noget ved det... Og det kan hun have ret i, eftersom jeg kun har prøvet at lave suppe på en sommerlejr for mange, mange år siden!
Jeg glemmer det bare altid når jeg er kommet hjem igen, og får aldrig taget handsker til at plukke dem med, eller noget at opbevare dem i....
I år har jeg fået plukket en stak (med en pose som handske...) De er blevet tørret kort i ovnen og jeg putter en skvis i min the om morgenen. Så nu må jeg snart komme til at strutte af sundhed....
 

onsdag den 4. maj 2011

Gratis fornøjelser

I Svendborg har vi flere områder med Ramsløg. Jeg har flere gange cyklet gennem duften af dem, og har nu endelig fundet noget at bruge dem til. Karens Verden lagde for nylig et link til Claus Dalby, som har haft en opskrift på ramsløg-pesto. Den er ret kraftig i smagen, så jeg har forsøgt mig med lidt honning til at mildne den med. Den smager rigtig sund!


Og kan den serveres bedre end på hjemmebagt rugbrød på en solrig terrasse, akkompagneret med et stykke med hummus og et med guacemole!


Og så fik jeg disse skønne blomster med


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...