tirsdag den 30. august 2011

Familieforøgelse


Jeg har længe haft kig på de søde bogmærker fra Virkverket. Der er nogen gange langt fra idé til udførelse. Men nu har jeg min lille familie, inspireret af D´Johanne, Slagt en hellig ko, og Musses hverdag


mandag den 29. august 2011

Kan du dufte kraften...

For første gang giver nogle at vores bærbuske og træer dejlig meget frugt! Jeg var ude og plukke brombær, og da det gik op for mig at der var "en del", både af dem og vores blommer, kom jeg i tanke om den gamle drik "romtop".
Den smager rigtig dejligt, og jeg har længe haft lyst til at prøve at lave den.
Den laves af sommerens bær; brombær, blommer, solbær, ribs, kirsebær eller hvad du nu har eller kan skaffe. For hvert lag på 500 gram tilsættes 150 gram sukker og så overhældes det med rom. Nogen siger den skal være på 80%, nogen bruger Hansens Rom. Jeg brugte hvad vi havde; en ganske almindelig brun rom og lidt Bacardi, så må vi se om det er godt nok:-)

Første lag blev blandet ribs og solbær


Så blev der tilsat brombær og blommer som var udstenet og skåret i kvarte


 Og til sidst rom til 1 cm over kanten


Glasset stilles i køleskab og ifølge opskriften sies bærrene fra 1. søndag i advent og romtoppen er klar til at blive drukket :-)

Bærrene gemmes på glas og smager rigtig godt til is eller lignende!

Jeg glæder mig!

tirsdag den 16. august 2011

Glimt fra sommerferien

Selvom ferien føles som om det er meget længe siden, skal I alligevel have lidt glimt fra mit lille yndlingsparadis...
Samos.

Vi var første gang på Samos for 10 år siden, hvor vi mødte Ulla, min mands barndomsnabo, som blev gift med en græker, som havde et lille hotel og en taverne og de har to skønne tvillinger, som taler flydende dansk. Vi nyder at komme tilbage for at se til dem. og høre hvordan det går.

Og så bor vi altid i yndlingsbyen Kokkari, som er den yndigste lille havneby, med restauranter langs den lille havn. Rigtig skønt at sidde der og spise til bølgernes små skvulp, mens ørket falder på. Og vi bor næsten altid på vores lille pensionat "Leftheris", hvor værten er så sød, og pensionatet ligger lige ned til vandet. Det ligger på vej ud af byen, hvor der ligger en del restauranter med borde på stranden, og hvor der som noget nyt var kommet flere liggestole og parasoller, hvilket betyder at flere "bliver hjemme", i stedet for at køre/gå til en af de mange andre skønne strande der ligger overalt omkring øen. Men uden at være overbelagt!For første gang i år prøvede vi at vandre, og gik bl.a. op i bjergene bag Kokkari.


Noget af det vi elsker ved øen er, at den er ikke så stor, så du kan både køre rundt og se noget, og er altid tæt på en strand. Det nyder vores unge også når de er med, og de er faktisk rigtig glade for at der ikke er rene sandstrande, fordi det altid er i alt....Under vores første besøg for ti år siden mødte vi også Ketty og Torben, som er totalt nørdede med øen, og kommer der flere gange om året. Torben har sin egen hjemmeside http://www.samostour.dk/ hvor du kan se stemningsbilleder fra øen. Han har sat et par webcams op, så vi kan vinke hjem til familien... hyggeligt!

søndag den 14. august 2011

Rejsesouvenirs

Jeg kan godt lide at have gode minder med hjem fra vores ferier, men er slet ikke til alt det "kitch" de sælger i bunkevis, så det bliver gerne til noget jeg kan bruge til noget; lækre cremer, olivensæbe, ting jeg finder i naturen o.s.v.

Noget jeg næsten ikke kan stå for er sten....

På "min" badestrand på "min" lille yndlingsø Samos, som vi bliver trukket tilbage til år efter år, selvom der findes et hav af andre skønne øer... men på min strand er der ikke sand, men de skønneste havslebne sten; små og store.
Og da jeg lå og nød solen kom jeg til at se hvordan de små, flade sten glimtede i solen. De så næsten ud som om de var drysset med glimmer.
Jeg måtte have nogen med hjem, og efter lidt tid kom ideen til mig.


Min datter flytter hjemmefra i morgen, og hun ville gerne have haft et par af mine "Trip Trap" bordskånere med sig.....
Min bonusdatter havde fortalt mig om en idé hun havde set, hvor man limer flade sten på filt til bordskånere.
Det var disse skønne sten oplagte til, så jeg samlede mig en bunke, som manden var bange for ville være skyld i at jeg ville blive stoppet i tolden....
Det gjorde de nu ikke, så hjemme igen fik vi fundet filt, og så måtte jeg i gang med puslespillet at få dem til at ligge i en firkant.
Manden hjalp med limen (monteringslim som er i en sprøjte, som kræver en særlig teknik..), som var en super lim han har i "værkstedet". Så han styrede limen og jeg klistrede...Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...